Близо 800 000 млади севернокорейци се записаха като  доброволци или

...
Близо 800 000 млади севернокорейци се записаха като  доброволци или
Коментари Харесай

800 000 в Северна Корея се записаха в армията за война със САЩ

Близо 800 000 млади севернокорейци се записаха като  доброволци или се върнаха на военна работа единствено за 24 часа като демонстрация на патриотична решителност да „ изкоренят американските империалисти и техните изменнически марионетки “ и да обединят полуострова. Това заяви вестник Rodong Sinmun в събота.

„ Според кумулативните данни, на 17 март, единствено за един ден в цялата страна, до 800 000 членове на юношески синдикати са поискали да бъдат записани или върнати в редиците на (Корейската) национална войска “, написа вестникът. Броят им  продължава да пораства във всички райони на КНДР, твърди изданието. Северна Корея има наборна система, като всички мъже са длъжни да служат в армията минимум 10 години, дамите - минимум три години.

„ Интригите на американските империалисти и техните изменнически марионетки за провокиране на нуклеарна война доближиха такива граници, че към този момент не могат да бъдат пренебрегнати: те жестоко протягат ръка на суверенитета на нашата татковина и нейните ползи за сигурност, тези измами са невиждани в своята експанзия и мащаб “, показва вестникът. На 13 март Република Корея и Съединени американски щати започнаха огромни учения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР